Stilstaan bij wat jou beweegt...

Tasja foto 13 - 600x750

Waarom Supervisie met Tasja?

Ik ben Tasja Neumann. Ik ben al 20 jaar gespecialiseerd in het geven van supervisie aan mensen zoals jij: een mens die met mensen werkt. En die daardoor geen standaard situaties en problemen tegenkomt. En wel een aantal vragen heeft. Samen gaan we zitten (of lopen) of doen we een kaartspel met een passend thema om verder te komen in je ontwikkeling. Met een blijvend effect op je werk en daaruit voortvloeiend: je leven. We kunnen ook kiezen voor een lichaamsgerichte werkvorm die bij jouw vraag past.

Supervisie is een leerproces, dat ik helemaal afstem op jouw eigen doelen en ervaringen. Iedereen heeft persoonlijke werk gerelateerde vragen om voor supervisie te kiezen. Ik ben geregistreerd supervisor bij de LVSC en het Register Vaktherapie.

Hoe mijn supervisie werkt

  • We maken kennis. Bespreken je werksituatie en waar je tegenaan loopt. Dan kijken we waar je naartoe wilt werken en hoe ik je daarbij help.
  • Gaan we het supervisietraject in? Dan maken we een overeenkomst waarin alle afspraken en voorwaarden staan. Zoals het aantal sessies, meestal 10 tot 14, en de evaluatiemomenten.
  • Voor iedere sessie beschrijf je kort een voor jou belangrijke werksituatie. Dit is je ‘werkinbreng’. Dit stuur je twee dagen van tevoren op, samen met je reflectieverslag.
  • Je reflectieverslag maak je na iedere sessie. Je kijkt terug op je sessie, en wat deze je heeft opgeleverd.

Een ware ontdekkingstocht

Zo wordt supervisie een ware ontdekkingstocht. Je onderzoekt allerlei situaties die met je werk te maken hebben. En die voor jou van betekenis zijn. Je hebt beter door wat stress geeft, frustratie, of juist werkplezier. Je ziet de mogelijkheden om iets te veranderen, kiest welke stap je zet. Je ontwikkelt je en haalt meer voldoening uit je werk.

Ben je benieuwd wat ik voor jou betekenen?
Neem gerust contact met me op om een Ontdekkingssessie af te spreken.

Na het afronden van supervisie ontvang je een LVSC-Supervisieverklaring die je kunt gebruiken voor (her-)registratie bij verschillende beroepsverenigingen, o.a. bij het Register Vaktherapie.

Ook op Registerplein en bij SKJ kun je informatie vinden over supervisie en accreditatie voor verschillende beroepsgroepen.

 

Ik ben aangesloten bij en gebonden aan de gedragscode voor supervisoren en coaches van de LVSC. Kijk voor meer informatie over gedragscode op www.LVSC.eu. Daarnaast ben ik erkend supervisor bij het Register Vaktherapie  (www.registervaktherapie.nl). Als je gebruikt maakt van mijn dienstverlening, is mijn privacyverklaring van kracht. Alle informatie over hoe ik met jouw gegevens omga, vind je in dit document.

kleiner bestand.AnneV.IMG_7477[42140]

‘Eigen regie weer wakker’

Mijn supervisietraject bij Tasja startte na een jaar waarvan ik negen maanden thuis was. Te veel gebeurd, te hard gewerkt. Het was fijn om in het verlengde van weer aan het werk zijn dit traject te volgen. In de bijeenkomsten ervaarde ik grote helderheid. Tasja weet met precisie en humor de vinger op de zere plek te plekken en mij uit te dagen anders te kijken naar situaties. En naar mijn eigen insteek.  De verschillende werkvormen schudde aan mijn overwegingen en gaven nieuwe perspectieven. Alle bijeenkomsten waren raak. Das bijzonder.

Er vertrekt een andere Anne nu en daar ben ik blij en dankbaar voor.

Anne Veenstra
Geestelijk verzorger

foto voor SCA website

‘spanningen nu werkbaar en zin om verder te groeien’

Via tips van andere vaktherapeuten kwam ik bij Tasja terecht voor een supervisietraject, die ook meetelt voor mijn registratie.

Tasja, komt rustig en zacht over en benoemt tegelijkertijd wel wat ze opmerkt. Ze wekt vertrouwen doordat ze zelf ook persoonlijk is en tegelijkertijd professioneel. Ik heb gevoeld dat ik mag zijn zoals ik ben.

De kanten die ik zelf als negatief bestempelde zijn in een ander perspectief geplaatst. Ik ervaar nu dat ik mijn eigen kwaliteiten heb en ik hiermee iets Toe kan voegen in het werkveld. Ik waardeer mijn eigenheid als muziektherapeut meer.

De situaties waarbij ik spanningen en angst voelde zijn nu werkbaar. Ze hebben plaats kunnen maken voor een gevoel van uitdaging, en zin om verder te groeien. Dat vind ik heel waardevol!

Ik heb hierbij veel gehad aan de ervaringsgerichte oefeningen die we gedaan hebben omdat die beter in mijn geheugen blijven zitten.

Ik weet wat ik belangrijk vind in het werk en wat mij helpt om werkplezier te ervaren. Ik heb inmiddels een aantal  keuzes gemaakt in mijn werk waar ik mij prettiger bij voel.

Ook zie ik welke uitdagingen er voor mij liggen en welke grenzen ik wil stellen. Dit neem ik mee in mijn contacten met zowel mijn collega's, leidinggevenden, als cliënten.

Ik heb veel geleerd bij Tasja, ik kan het zeker aanraden.

Olga Rijken
Muziektherapeut

rock-balance-3428291__340

Blij met de gemaakte ontwikkelingen!

Bij aanvang van het supervisietraject heb ik met Tasja doelen opgesteld die passend waren bij mijn situatie en mijn wensen. Tasja dacht hierin goed mee. Ze heeft mij goed begeleid in mijn traject, goed uitgedaagd en aangevoeld wat passend was. Ik vond de samenwerking met Tasja prettig en de communicatie verliep soepel. Tasja ging goed in op de thema’s en vragen die bij mij naar boven kwamen. Er was een fijne afwisseling tussen verschillende werkwijzen en werkvormen. Ik ben blij met de ontwikkelingen die ik heb gemaakt. Ik zie mijn kwaliteiten beter in en heb goede handvatten gekregen om de balans te houden in mijn werkzaamheden.

Imke
Muziektherapeut

Anneke vierkant

Ik heb weer positieve energie en kan dichter bij mezelf blijven

Ik heb bij Tasja een individueel supervisie-traject gedaan, en profiteer nog iedere dag van de inzichten die ik hier heb ontwikkeld. Ik voelde me al snel veilig bij Tasja en kijk terug op een gelijkwaardige en inspirerende samenwerking. Ik ervoer een warme en oprechte betrokkenheid, en in combinatie met haar deskundige opmerkzame houding en haar humor wist ze mij optimaal in mijn proces te zetten. Ik heb het luisterend oor en begrip als zeer bijzonder en in momenten ook als ontroerend ervaren. Tegelijkertijd wist Tasja mij waar nodig ook een spiegel voor te houden, hetgeen mij op positieve wijze triggerde. Haar alom rustige en tegelijk alerte aanwezigheid sloot bijzonder goed aan bij mijn gemoedstoestand van dat moment.

Dankzij het volgen van supervisie bij Tasja en de handvatten die ik kreeg aangereikt heb ik meer vertrouwen gekregen in mijzelf en mijn functioneren als Psychomotorisch therapeut (PMT). Ik heb geleerd hoe ik mijzelf in mijn kracht kan zetten en achter mijn keuzes kan en durf te blijven staan. Ik ervaar in mijn werk nu veel meer dat ik onderdeel uitmaak van een team. Ik zie meer keuzemogelijkheden in hoe ik met een werksituatie kan omgaan, heb weer positieve energie, meer innerlijke rust, en kan dichter bij mijzelf blijven: ik kan en mag de PMT-er zijn die ik wil zijn! Ik raad anderen met overtuiging aan om een supervisie-traject bij Tasja te doen!

Anneke van der Kamp
Psychomotorisch therapeut

Klaproos papaver

Meer zelfinzicht, meer zelfacceptatie en meer werkplezier 

Supervisie bij Tasja Neumann betekende voor mij hartelijke, professionele en ontspannen begeleiding. Ik leerde betekenisvolle momenten verbinden met leerthema’s en resultaatverwachtingen. Tasja gebruikt verschillende technieken, waardoor ik mij creatiever leerde uiten.

Opbrengst voor mijn cliënten: een therapeut die meer zichzelf kan zijn en daardoor meer aandacht en zorg voor het proces van hen heeft. Opbrengst voor het team: een collega die zekerder is geworden van haar eigen functioneren en daardoor gelijkwaardiger functioneert. Opbrengst voor mezelf: meer zelfinzicht, meer zelfacceptatie en meer werkplezier. 

Hilde van Wageningen
Psychomotorisch therapeut

staircase-600468_960_720

Meer zelfvertrouwen gekregen 

Ik heb bij Tasja een supervisietraject gevolgd. Vanaf het begin voelde dit fijn. Tasja is rustig in haar contact, geeft een warm en welkom gevoel en begeleid je verder zonder te oordelen wat ik als erg prettig heb ervaren.

Tasja heeft mij inzicht gegeven in mijn manier van werken, mijn valkuilen maar ook mijn sterke kanten. Dit heeft mij weer meer aan het denken gezet, maar mij ook meer zelfvertrouwen gegeven in het hebben van mijn eigen praktijk en therapieën.

Ik heb het supervisietraject als prettig ervaren en zal je dan ook zeker aanraden om bij Tasja dit traject aan te gaan. Ze is rustig en warm waardoor ik mij op mijn gemak heb gevoeld. Dit was helpend in het meer ontdekken van mijzelf, mijn valkuilen en kwaliteiten wat mijn werk als pmt'er heeft opgebeurd naar een hoger niveau.

Jolanda Roozenboom
Praktijk: ZieMij Elst, Psychomotorische therapie

Touw in spiraal

Supervisie

Het zet aan tot zelfreflectie wat mij tot nieuwe inzichten heeft gebracht.

Dank voor dit proces Tasja.

Bram Arets 

Heb jij ook interesse in supervisie?