Om mijn beweegredenen te helpen begrijpen...

Tasja 5 600x400

Ik ben Tasja Neumann

Als kind vond ik het al leuk om anderen te helpen, bijvoorbeeld tijdens de turnles. Het sociale aspect van het sporten was voor mij belangrijk. Later heb ik voor teamsporten gekozen. Ik wist al jong dat ik later in mijn werk iets met sport en bewegen wilde doen…En met mensen!

Dat is gelukt! Ik ben psychomotorisch therapeut geworden. Hierbij gebruik je het sporten/bewegen om andere mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Een helpende eigenschap hierbij is dat ik benieuwd ben naar iemands drijfveren. En dat ik mensen en situaties graag probeer te begrijpen.

Vanaf mijn 23ste ben ik als psychomotorisch therapeut in de GGZ gaan werken.

Dat is al even geleden… Ik was nog jong, en kon last hebben van onzekerheid, (faal-)angst, en negatieve gedachten over mijn professionaliteit. Ik wilde het perfect doen. Pijn en verdriet van anderen wegnemen. Problemen van anderen oplossen. De werkdruk nam toe.. In de samenwerking met collega’s voelde ik mij niet altijd vrij om mijn eigen ruimte in te nemen.

Ook de combinatie van werken, en een jong gezin vond ik een intensieve periode. Hoe zorg je voor balans?

Ik heb gelukkig veel geleerd van deze (werk-)ervaringen. Trajecten met supervisie, intervisies en coaching waren hierbij steunend, aanmoedigend en leerzaam. Ik ben erachter gekomen dat ik de problemen van anderen niet kan oplossen. Ik kan andere mensen wél helpen om hun eigen oplossingen te gaan vinden. Ik heb geleerd waar mijn kwaliteiten en grenzen liggen. En het hoeft allemaal niet meer zo perfect. Samenwerken is voor mij nog steeds belangrijk. Twee mensen weten meer dan één. Naast het leren van mijn ervaringen heb ik me ook ontwikkeld door aanvullende opleidingen te volgen. Ik zet mijn kennis en ervaring van harte in om anderen verder te begeleiden met supervisie of coaching!

Opleidingen

  • In 2021 opleiding Effortless Coaching (NOBCO erkend)
  • In 2019 Mind Eye Power (MEP) basiscursus + Stress en Burn-out
  • In 2014 vervolgcursus Registercoach LVSC
  • In 2011 registratie traject supervisor LVSC
  • In 2001 supervisoren-opleiding Windesheim
  • In 1991 VO-PMT afgerond

Mijn begeleidingsstijl

Rustig, empathisch, confronterend, humor, analytisch, intuïtief , professioneel, informeel,  doelgericht, creatief, luisterend, vragend, vriendelijk.

Naast de verbale uitwisseling maak ik ook graag gebruik van ervaringsgerichte en lichaamsgerichte werkvormen; van voor supervisie/coaching ontwikkelde kaartspellen; van beeldmateriaal zoals bijv. ansichtkaarten.

Werkervaring Supervisie & Coaching

Vanaf 2001:

  • individuele Supervisie- en Coaching trajecten in eigen praktijk
  • groepssupervisie Hogeschool Arnhem - Nijmegen (HAN - Nijmegen)
  • begeleide intervisie Hogeschool Arnhem - Nijmegen (HAN - Nijmegen)

In de afgelopen jaren heb ik veel mensen met supervisie & coaching begeleid. Ze zijn beter in contact met zichzelf. Ze ervaren meer ontspanning, zelfvertrouwen, richting, energie en voldoening in wat ze doen. Ik heb ze van harte een stukje op hun weg begeleid!

Registratie en gedragscode

Ik ben aangesloten bij en gebonden aan de gedragscode voor supervisoren en coaches van de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches). Kijk voor meer informatie op www.LVSC.eu.

Ik ben als supervisor en Vaktherapeut aangesloten bij het Register Vaktherapie. Kijk voor meer informatie op www.registervaktherapie.nl.