Ervaringen

bij review resized

Diepgang en afwisseling in groepssupervisie

Voor onze (her)registratie moesten we aan de slag met supervisie. Tasja bood ons de mogelijkheid om dit in een groepssupervisie te doen.

Hoewel we wel persoonlijke leerdoelen opgesteld hebben, liep als rode draad het proces tussen ons als collega’s mee in het traject en tijdens de sessies. Vaak steunend, maar soms juist ook waar we elkaar triggeren.

Er was ruimte voor diepgang in ons eigen proces, voor inhoudelijke groei door het inbrengen van (werk)casussen en door de leuke afwisseling in werkvormen was het traject voor ons heel waardevol en behulpzaam. Door de redelijk kleine ruimte is er, met een groepssessie in ieder geval, wel weinig plek om echt actief aan de slag te gaan.

Tasja straalt rust en kalmte uit, en kan tegelijk op een zachte manier je confronteren wanneer dit nodig is. Daarbij is ruimte voor emoties en lukt het Tasja ook om het altijd weer met zorg af te ronden.

Wanneer je als team aan de slag wil, is Tasja zeker een geschikte supervisor.

Marcelle, Daniëlle en Ramona
Team Vaktherapie PMT

vlinder rust

mezelf zijn en verder ontwikkelen

Ik heb bij Tasja een supervisietraject gevolgd, waar ik met een erg prettig gevoel op terug kijk. Er was een veilige leer omgeving waar alle ruimte was om gevoelens en gedachten te delen. Hierdoor kon ik mezelf zijn en ontwikkelen.

Mede door haar vriendelijke en zorgvuldige manier van begeleiden heb ik mooie stappen kunnen maken met mijn leerdoelen. De variatie van oefeningen/werkvormen zorgde ervoor dat ik geprikkeld bleef en op verschillende manier heb leren kijken naar mijn eigen handelen.

Ik volgde supervisie in een groepje (duo), waarbij altijd ruimte was voor ons beide en we ook van elkaar konden leren. Het waren leerzame maanden waarin ik mijn kwaliteiten en valkuilen heb mogen ontdekken en ik mijn uitdagingen ben aangegaan!

Anke van Leeuwen – Psychomotorisch therapeut

Anneke vierkant

Ik heb weer positieve energie en kan dichter bij mezelf blijven

Ik heb bij Tasja een individueel supervisie-traject gedaan, en profiteer nog iedere dag van de inzichten die ik hier heb ontwikkeld. Ik voelde me al snel veilig bij Tasja en kijk terug op een gelijkwaardige en inspirerende samenwerking. Ik ervoer een warme en oprechte betrokkenheid, en in combinatie met haar deskundige opmerkzame houding en haar humor wist ze mij optimaal in mijn proces te zetten. Ik heb het luisterend oor en begrip als zeer bijzonder en in momenten ook als ontroerend ervaren. Tegelijkertijd wist Tasja mij waar nodig ook een spiegel voor te houden, hetgeen mij op positieve wijze triggerde. Haar alom rustige en tegelijk alerte aanwezigheid sloot bijzonder goed aan bij mijn gemoedstoestand van dat moment.

Dankzij het volgen van supervisie bij Tasja en de handvatten die ik kreeg aangereikt heb ik meer vertrouwen gekregen in mijzelf en mijn functioneren als Psychomotorisch therapeut (PMT). Ik heb geleerd hoe ik mijzelf in mijn kracht kan zetten en achter mijn keuzes kan en durf te blijven staan. Ik ervaar in mijn werk nu veel meer dat ik onderdeel uitmaak van een team. Ik zie meer keuzemogelijkheden in hoe ik met een werksituatie kan omgaan, heb weer positieve energie, meer innerlijke rust, en kan dichter bij mijzelf blijven: ik kan en mag de PMT-er zijn die ik wil zijn! Ik raad anderen met overtuiging aan om een supervisie-traject bij Tasja te doen!

Anneke van der Kamp
Psychomotorisch therapeut

IMG-20240513-WA0002

'Wat bezielt jou?' Ervaringen van verschillende deelnemers aan deze 2-daagse scholing voor vaktherapeuten:

Attitude trainers creëerde een veilige setting om ervaringen en gedachten te delen.

Vergroting van bewustzijn als therapeut en bezig zijn met therapeutische relatie belangrijk om mee bezig te zijn. 

Verrijking van jezelf als therapeut. Fijne dagen, prettige omgeving, goede verzorging en het doet zeker wat met jezelf.

Leuk, leerzaam, warm contact.

Deze cursus behandelt de belangrijkste voorwaarden om een goede therapeut te zijn en te blijven. Nodigt uit tot zelfreflectie en zelfzorg.

Omdat het zo belangrijk is jezelf goed te kennen in het werk, zodat je goed voor jezelf zorgt en een betere therapeut kunt worden.

Omdat het goed is om weer echt terug te gaan naar de basis: waarom ben ik therapeut geworden en van waaruit werk ik/sta ik in mijn kracht?

Touw in spiraal

Supervisie

Het zet aan tot zelfreflectie wat mij tot nieuwe inzichten heeft gebracht.

Dank voor dit proces Tasja.

Bram Arets 

Klaproos papaver

Meer zelfinzicht, meer zelfacceptatie en meer werkplezier 

Supervisie bij Tasja Neumann betekende voor mij hartelijke, professionele en ontspannen begeleiding. Ik leerde betekenisvolle momenten verbinden met leerthema’s en resultaatverwachtingen. Tasja gebruikt verschillende technieken, waardoor ik mij creatiever leerde uiten.

Opbrengst voor mijn cliënten: een therapeut die meer zichzelf kan zijn en daardoor meer aandacht en zorg voor het proces van hen heeft. Opbrengst voor het team: een collega die zekerder is geworden van haar eigen functioneren en daardoor gelijkwaardiger functioneert. Opbrengst voor mezelf: meer zelfinzicht, meer zelfacceptatie en meer werkplezier. 

Hilde van Wageningen
Psychomotorisch therapeut

staircase-600468_960_720

Meer zelfvertrouwen gekregen 

Ik heb bij Tasja een supervisietraject gevolgd. Vanaf het begin voelde dit fijn. Tasja is rustig in haar contact, geeft een warm en welkom gevoel en begeleid je verder zonder te oordelen wat ik als erg prettig heb ervaren.

Tasja heeft mij inzicht gegeven in mijn manier van werken, mijn valkuilen maar ook mijn sterke kanten. Dit heeft mij weer meer aan het denken gezet, maar mij ook meer zelfvertrouwen gegeven in het hebben van mijn eigen praktijk en therapieën.

Ik heb het supervisietraject als prettig ervaren en zal je dan ook zeker aanraden om bij Tasja dit traject aan te gaan. Ze is rustig en warm waardoor ik mij op mijn gemak heb gevoeld. Dit was helpend in het meer ontdekken van mijzelf, mijn valkuilen en kwaliteiten wat mijn werk als pmt'er heeft opgebeurd naar een hoger niveau.

Jolanda Roozenboom
Praktijk: ZieMij Elst, Psychomotorische therapie